a parkolásról

Címkék: közlekedés szervezés

2008.07.30. 10:28

... ide is írok, hogy itt is olvassátok. (most egy rendpárti poszt következik, kéretik óvatosan olvasni! bónusz demagógialert!) szóval a feszt honlapján azt írta valaki, hogy megbüntetteték, mert szabálytalan helyen parkolt. 30 rugóra. és hogy ettől keserű szájízzel távozott. természetesen magyarázat is van: lezért parkolók (valószínűleg megteltek), kocsisor, emberek. és emiatt nem vette észre a megállni tilos táblát. (ez amúgy nagyon jó, ha majd 100-zal gázol, akkor is lesz valami magasabb ok, ami miatt nem vette észre a táblákat meg az embereket. persze ezek az emberek amúgy mindig szabályosan vezetnek. naná.) van okosság is, jobb szervezés, bólyák [sic!], rendőri irányítás. sőt egy kommentelő szerint a rendőröknek nem büntetni, hanem figyelmeztetni kellene. egy szabálytalanul parkoló üres kocsit? vagy 10 méterenként álljon egy rendőr? m.i. hozzászólása szerint egy vagon pénzt (800 ropit) költöttek a parkolás szabályozására (táblákba elsősorban). és van 3000 autónyi parkolóhely. ha kocsinként 2 embrrel számolunk (ki menne le egyedül???), az már 6000 ember, pont négyszer annyi, mint ahány jegy van (inkl. dörögd). hétvégén persze elképzelhető túlcsordulás, de a falu közepén tilosban megállni akkor se szabad. hamás nincs, irány a dörögdi bekötü, és ott valahol jól beláthetó helyen letenn a kocsit. figyelem! úgy parkolj, hogy elférjen még egy busz meg egy kocsi melletted!

ma megyünk, ki is próbáljuk élesben az új rendszert. ha lesz lehetőségem, egyből be is számolok a tapasztalatokról.

A bejegyzés trackback címe:

https://azenvolgyem.blog.hu/api/trackback/id/tr60592365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hulyemagyar 2008.09.16. 06:46:00

Gratulálok a megállni tilos tábla figyelmen kívül hagyása és 100-zal gyalogost ütni párhuzamhoz. Van érzéked...!

teréz, a nyúl 2008.09.16. 16:11:09

well. én figyelmeztettem a poszt elején: demagóg leszek. és az is voltam. ennek ellenére a sarkított mondanivaló érvényes: kifogás az mindig van. persze csak ha mi hibázunk. (és ennek ellenére sem állítottam, hogy a két dolog mindenben összemérhető lenne...)

érdekes módon nekünk sikerült szabályosan parkolnunk. igaz, fizettünk érte pár száz forintot (ezen a rendszeren még nyilván lenne mit fejleszteni). az is lehet, hogy az évek alatt összekapargatott infók alapján könnyebben ment a parkolókeresés-találás. sajnos azt tapasztaltam, hogy az információsok felkészültsége csökkenő tendenciát mutat. ez mondjuk az őket információval ellátók felelőssége is. így aztán az egyszeri fesztiválozó könnyen belefuthat kellemetlen szituációkba.
süti beállítások módosítása