... ott voltunk. szépen lassan jönnek vissza az emlékek. kezdjük a jó dolgokkal. nem volt tömeg. sőt. időnként kifejezett pangás volt. főleg a záró vasárnap volt ez fura. mindenesetre nyugis volt a hangulat, néha kicsit túlságosan is. az idő szép volt, volt egy-két zuhé, de szerencsére nem voltak ránk nézve súlyos következményei.

voltak programok is. mi kapolcson és apátiban néztünk meg ezt-azt. színhézból sikerült egy-két egész jó produkciót is kifogni. táp színház apátiban: jó közepes volt, semmi kiugró, a végére kicsit ki is fáradt. szentesi hmg utcaszínháza a malomszigeten: (megj.: valahogy mindig csak a végére - az pártsemleges politikusképzőre - értünk oda, szóval csak azt minősítem. azt viszont kétszer is láttuk.) na, ez ütött. nagyon ügyesek a fiatalok, bátrak és tehetségesek. a ,,darab" (vagy mi is ez? némileg összefüggő szkeccsek sorozata?) egészen lényeglátó volt, ha enyém lenne csongrád megye... nagyon tetszett, hogy próbálják bevonni a közönséget is, bár azokon látszott, hogy ez néha nehezükre esik (mert nem szoktak hozzá), de akik beszálltak, azok nagyon lelkesek voltak. megfigyeltem azt is, hogy a nézők egy része az egészet nem tudta mire vélni. mármint ezt a pártsemlegsességet. hogy röhögnivaló itt mindenki (mert nem szoktak hozzzá). veszprémi egyetemi színpad a kapolcsi faluházban, szentivánéji káosz: remek ötletek, néha kicsit túljátszott jelenetek (de ez talán a koncepció része volt), egymást kerülgető történetfonalak. nagyon tetszett. kicsit szűkösen voltunk ugyan, mi a földön ültünk gyakorlatilag a lábunk előtt történtek a történnivalók. ezt még megnézném kiforottabb változatban is.

mindhárom színház csak erősítette azt az érzést, hogy van jövője a - jobb híján hívjuk így - alternatív színházaknak, a kísérletezésnek, a progressziónak. sőt, megkockáztatom, ez a jövő.

na, egyszerre ennyi talán elég. folyt. köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://azenvolgyem.blog.hu/api/trackback/id/tr82604296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása